Taxi Tihany

Online taxi rendelés

Applikáció letöltés itt

Elérhetőség

Írj nekünk üzenetet!

Amennyiben egyedi ajánlatot kérne, vagy további kérdései maradtak, keressen minket bizalommal!

Tihanyban tudok taxit rendelni?

A Tihanyban elérhető taxi szolgáltatásokról szeretnél információt?

A Tihanyi-félsziget egy gyönyörű és népszerű turisztikai célpont, ahol számos taxi szolgáltató kínál személyszállítást. A taxi rendelés, foglalás, előrendelés módjai a következők lehetnek:

 • Online taxi rendelés: Egyes taxi szolgáltatók rendelkeznek online rendelési lehetőséggel, amelyet a weboldalukon vagy applikációjukon keresztül vehetsz igénybe. Így előre láthatod a taxi árát, a várakozási időt és a sofőr adatait. Például a Taxi Tihany weboldalán vagy applikációján keresztül rendelhetsz taxit.
 • Telefonos taxi rendelés: Ha nincs internet hozzáférésed, vagy inkább telefonon rendelnéd meg a taxit, akkor hívd fel a kiválasztott taxi szolgáltató telefonszámát, és add meg a kiinduló és a célállomást, valamint az utazás időpontját. A telefonos rendelés előnye, hogy közvetlenül egyeztethetsz a sofőrrel, és megbeszélheted az esetleges különleges igényeket. Például a Zöld TAXI Balatonfüred telefonszámát hívhatod, ha Balatonfüredről vagy a környékéről szeretnél taxit rendelni.
 • Taxiállomás: Ha nincs szükséged előzetes foglalásra, akkor a taxiállomásokon is találhatsz szabad taxikat, amelyeket a helyszínen vehetsz igénybe. A taxiállomások általában a forgalmasabb helyeken, például a vasútállomásokon, a buszmegállókban, a bevásárlóközpontokban vagy a szállodák közelében találhatók. Például a [Balatonfüred Vasútállomás] mellett találhatsz taxiállomást.

Remélem, hogy ezek az információk segítenek neked a Tihanyban elérhető taxi szolgáltatások megismerésében.

Balatonfüredi járás:
Alsóörs, Aszófő, Balatonakali, Balatoncsicsó, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Lovas, Monoszló, Óbudavár, Örvényes, Paloznak, Pécsely, Szentantalfa, Szentjakabfa, Tagyon, Tihany, Vászoly, Zánka

Tihany egy kisváros a Tihanyi-félszigeten, amely a Balaton északi partján fekszik Magyarországon. Természeti szépsége, történelmi nevezetességei és kulturális látnivalói miatt kedvelt turisztikai célpont. Íme néhány információ, ami hasznos lehet egy ÚTBAIGAZÍTÁS (útvonalak) Tihanyba történő eljutásához:

Elhelyezkedés

 • Tihany a Tihanyi-félszigeten található, amely Magyarországon a Balaton északi partján található.
 • Budapesttől, Magyarország fővárosától mintegy 120 km-re délnyugatra található.

Környéke

 • Tihanyt a gyönyörű Balaton veszi körül, amely Közép-Európa legnagyobb tava.
 • A város egy dombos félszigeten található, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tóra és a környező vidékre.
 • A Tihanyi-félsziget védett természeti terület, számos ritka és veszélyeztetett növény- és állatfaj otthona.

Hogyan juthatunk el oda

 • Autóval: Tihany Budapestről könnyen megközelíthető autóval. Az út körülbelül 1,5-2 órát vesz igénybe, forgalomtól függően. Tihanyban több parkoló is található, de a turisztikai főszezonban zsúfoltak lehetnek.
 • Tömegközlekedéssel: Tömegközlekedéssel többféleképpen is eljuthatunk Tihanyba. A legkényelmesebb, ha Budapestről vonattal indul Balatonfüredre, amely a legközelebbi vasútállomás Tihanyhoz. Balatonfüredről busszal vagy komppal lehet eljutni Tihanyba. Az út körülbelül 2-3 órát vesz igénybe, közlekedési módtól és menetrendtől függően.

Tömegközlekedés

 • Autóbusz: Számos buszjárat köti össze Tihanyt a régió többi városával. A helyi busztársaság a Volánbusz, a menetrendek és a viteldíjak a weboldalukon találhatók.
 • Komp: A nyári hónapokban Tihanyt kompjárat köti össze a Balaton északi partján fekvő városokkal és falvakkal. A komp a tihanyi kikötőből indul, a menetrendeket és viteldíjakat a helyi turisztikai oldalon találja.

Összefoglalva, Tihany egy gyönyörű város Magyarországon, a Tihanyi-félszigeten, a Balaton északi partján. Autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, a város és a környék bejárására többféle lehetőség kínálkozik. Akár a természet, akár a történelem, vagy a kultúra iránt érdeklődik, Tihany mindenki számára kínál valamit.

 • Tihany a Tihanyi-félszigeten található, amely Magyarországon a Balaton északi partján található.
 • Budapesttől, Magyarország fővárosától mintegy 120 km-re délnyugatra található.

Látnivalók

 • Tihany gyönyörű természeti környezetéről ismert, beleértve a tihanyi apátságot, amely egy 1055-ben alapított bencés kolostor. Az apátság népszerű turisztikai látványosság, gyönyörű építészetéről és a tóra nyíló lenyűgöző kilátásáról ismert.
 • A város ad otthont a tihanyi visszhangnak is, amely egy olyan természeti jelenség, amely akkor következik be, amikor a hanghullámok visszaverődnek a várost körülvevő dombokról, és akár 7-szer is hallható visszhangot keltenek.
 • A látogatók a Tihanyi Levendula Fesztivált is élvezhetik, amely minden év júniusában és júliusában kerül megrendezésre. A fesztivál a várost körülvevő levendulamezőket ünnepli, zenét, ételeket és egyéb kulturális eseményeket is magában foglal.

Eljutás

 • Tihany autóval vagy tömegközlekedéssel is megközelíthető.
 • Autóval Budapestről az M7-es autópályára lehet menni, majd követni a táblákat Tihanyba.
 • A tömegközlekedési lehetőségek közé tartoznak a buszok és a vonatok. Budapestről rendszeres buszjáratok indulnak Tihanyba, az út körülbelül 2,5 órát vesz igénybe. A Tihanytól mintegy 8 km-re lévő Balatonfüreden is van vasútállomás.

Tömegközlekedés

 • Budapestről rendszeres buszjáratok indulnak Tihanyba, az út körülbelül 2,5 órát vesz igénybe.
 • A Tihanytól mintegy 8 km-re lévő Balatonfüreden is van vasútállomás. Innen busszal vagy taxival juthatnak el a látogatók Tihanyba.
 • Tihanyban a látogatók gyalog vagy kerékpárral fedezhetik fel a várost. Tihany és a Balaton környéki városok között helyi buszjáratok is közlekednek.

Összefoglalva, Tihany egy kisváros Magyarországon, a Tihanyi-félszigeten, a Balaton északi partján. Gyönyörű természeti környezetéről, gazdag kulturális örökségéről és olyan népszerű turisztikai látványosságairól ismert, mint a Tihanyi Apátság és a Tihanyi Levendula Fesztivál. A látogatók autóval vagy tömegközlekedéssel juthatnak el Tihanyba, és ott gyalogosan, kerékpárral vagy helyi busszal fedezhetik fel a várost.

Tartalomjegyzék

Scroll to Top